Afhang etiquette

26 februari 2021

Beste leden,

Afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie werd bekend gemaakt dat er komende weken weinig veranderingen zullen zijn voor ons tennissers. De enige uitzondering hierop geldt voor leden tot en met 26 jaar. Zij mogen vanaf 2 maart ook weer dubbelen. Gezien wij dit niet kunnen aanpassen in het systeem vertrouwen wij hierin graag op de goedheid van onze jongvolwassen leden. Het aanpassen van de speeltijd van een dubbel voor leden tot en met 26 jaar is helaas ook niet mogelijk, omdat we in het systeem geen onderscheid kunnen maken tussen seniorleden ouder of jonger dan 26.

Gezien de meeste leden voorlopig nog zullen moeten blijven singelen en door de avondklok de speeltijd in de avonden zeer beperkt is willen wij als bestuur jullie graag wijzen op een aantal etiquette. Van diverse leden hebben wij namelijk klachten gekregen over lege banen terwijl er wel reserveringen gepland waren. Afgelopen dinsdagavond hebben wij zelfs door een fout in het systeem dubbele boekingen moeten afzeggen, om vervolgens geconfronteerd te worden met lege banen omdat andere leden niet waren komen opdagen. Dit soort situaties moeten we natuurlijk proberen te voorkomen en daarom willen wij jullie graag attent maken op de volgende etiquette.

  • Mocht je onverhoopt niet kunnen annuleer je reservering dan op tijd. Ook als dit kort voor de reservering is! Hierdoor hebben andere leden nog een kans om de baan te reserveren en te tennissen.
  • BEVESTIG JE RESERVERING OP TIJD OP HET AFHANGBORD in het clubhuis! Ook als de je laatste bent die avond of de enige op het park. Hierdoor hebben wij als bestuur beter inzicht wie structureel banen reserveert, maar niet komt opdagen. Afhangen kan tot 1 minuut voor aanvangstijd van je reservering door één van de reserverende leden.
  • Het systeem kan niet zien of je voor of na je reservering ook tennisles hebt. Probeer op de drukke avonden geen banen te reserveren kort voor of na je tennisles. Het is natuurlijk prima om nog lekker een balletje te slaan voor of na je tennisles als er een baan vrij is, maar we willen voorkomen dat sommige leden bijna twee uur op één avond op de baan staan en hiermee andere leden de kans om te tennissen ontnemen.
  • Mocht je agenda het toelaten probeer dan ook eens te tennissen overdag of in het weekend. Wij snappen heel goed dat als de bar open is en we weer kunnen dubbelen, iedereen het liefste op zijn vaste avond wil spelen. Echter, op dit moment is de beschikbaarheid in de avonden beperkt en zou het jammer zijn dat mensen die enkel in de avond kunnen spelen nu amper aan spelen toekomen.
  • Probeer niet meerdere avondboekingen ver vooruit te plannen. We zien het als bestuur nu regelmatig voorkomen dat met name de dinsdag-, woensdag- en donderdagavond al direct vol zitten op het moment dat er gereserveerd kan worden voor die avond. Het is natuurlijk super om te zien dat alle leden enthousiast zijn om te tennissen, maar het zou jammer zijn als steeds dezelfde leden op meerdere geliefde avonden tennissen en andere leden hierdoor niet of nauwelijks aan spelen toe komen. Het is natuurlijk prima om kort van te voren nog een baan te reserveren voor een avond, als je al een avond reservering hebt staan of net bent geweest, maar probeer niet ver vooruit voor meerdere avonden banen te reserveren. Overdag of in het weekend is er vaak meer dan genoeg plek en tevens kan er dan genoten worden van een lekker zonnetješŸ˜Š.

Verder willen wij jullie namens het bestuur bedanken voor jullie flexibiliteit en betrokkenheid. Ondanks een paar kleine puntjes, waar we bovenstaande etiquette voor in het leven hebben geroepen, zijn wij als bestuur enorm trots op onze vereniging en de leden. Voor iedereen zijn het momenteel onzekere en bijzondere tijden. We proberen er met zijn alle het beste van te maken en hopen natuurlijk jullie allemaal binnenkort weer te kunnen ontmoeten voor een drankje op het terras.

Doe voorzichtig komende weken en let een beetje op elkaar!

Sportieve groet, Het bestuur

Nieuwscategorieën COVID-19