Informatie

Voor leden van TC de Wiel bestaat de mogelijkheid om tennisles te nemen. TC de Wiel stelt namelijk een tennisbaan voor tennisles beschikbaar aan Jitze Jouwsma, die de tennislessen verzorgt. De lessen worden gegeven in de de zomerperiode (april tot begin september) en winterperiode (medio september tot maart)

Opgemerkt wordt dat Jitze niet in (loon)dienst is van TC de Wiel, maar de lessen in eigen beheer geeft. Meer informatie is te vinden op de website van Jitze, u kunt zich ook inschrijven via zijn website.

Website Jitze Jouwsma

Sinds een aantal jaar mag ik mijzelf tennisleraar van TC de Wiel noemen. Ik voel mij hier al vanaf het begin op mijn plek. Iedere keer als ik op de club kom en de lachende gezichten zie van de kinderen die staan te popelen om de baan op te gaan, moet ik zelf ook lachen en krijg ik weer extra energie om te beginnen. Ook heb ik het gevoel al vanaf het begin af aan er echt bij te horen. Het bestuur, de vrijwilligers en natuurlijk de leden geven mij dat gevoel.

Ik kom zelf oorspronkelijk uit Dongen. ‘s Gravenmoer en daarmee ook TC de Wiel is mij dus al lange tijd zeer bekend. Mede om die reden ben ik extra gemotiveerd om ook dit jaar weer mijn steentje bij te dragen aan de sport (in het bijzonder tennis) in ’s Gravenmoer.

Inmiddels ben ik al ruim 10 jaar actief bij tennisschool Top Tennis Training Brabant, eerst als leerling, vervolgens als stagiair en nu zo’n 10 jaar als volledig tennisleraar. Ik ben in het bezit van de A en B licentie, wat inhoud dat ik tennissers t/m speelsterkte 3 les mag geven. Naast die licenties, mag ik mijzelf o.a. ook conditie- en hersteltrainer noemen en toegepast (sport) psycholoog. Handig om misschien wel nog meer aan te kunnen sluiten bij jouw wensen.

Zelf tennis ik ook nog ‘fanatiek’ en ik train nog steeds om mijn niveau omhoog te krijgen. Ik hou van fanatisme op de baan, maar doe ook graag mee als het alleen voor de gezelligheid is.

Ik probeer ieder seizoen weer zo creatief mogelijk te zijn in mijn trainingen, zodat er voor iedereen wat te halen valt en het niet gaat vervelen. Mijn A en B licenties, de tennisscholen Sportevents, Top Tennis Training Brabant en o.a. websites zoals tenniseiland.nl en andere bijscholingen, helpen mij daar heel erg goed bij. Om het voor iedere leerling zo leuk mogelijk te maken, probeer ik iedereen zoveel mogelijk de aandacht te geven die bij die persoon past. Mijn kennis als Toegepast Psycholoog helpt mij, om nog meer per persoon de juiste aanpak te gebruiken. Ik heb plek voor kinderen vanaf 4 jaar tot aan volwassenen met speelsterkte 3, van puur voor de gezelligheid tot grootse plannen!

Mijn doel is om als professional mee te draaien op deze vereniging en mijn kennis en vaardigheden daar te gebruiken waar nodig. Kom een keer langs op de club, wanneer ik sta les te geven of met een activiteit, dan kunnen we kennis maken!

Jitze